ADET : 1
MİKTAR : 250 ML
EBAT 5 x 5 x 24
İÇİNDEKİLER :
Su(%65-80),
Farmasötik Gliserin(%15-20),
Kına Kına Kabuğu Ekstratı,
Kırmızı Pancar Ekstratı,
Keçi Boynuzu Ekstratı,
Isırgan Tohumu Ekstratı,
Üzüm Çekirdeği Ekstratı,
Potasyum Sorbat,
Sodyum Benzoat
-Demir eksikliği anemisi(Kansızlık) vücudunuzda yeterli demirin bulunmamasından kaynaklanan, bir kansızlıktürüdür. Nedeni genellikle kan kaybı, kötü beslenme veya besinlerdeki demirin emilmesinde görülen yetersizliktir.
-Kansızlık kandaki alyuvar sayısının normalden az olduğu bir durumu ifade eder. Alyuvarlar vücudunuza oksijen taşır, karbondioksiti (atık bir ürün) atılmak üzere akciğerlere götürür.
-Anemi aynı zamanda alyuvarlarınız yeterli hemoglobin içermediğinde de ortaya çıkabilir. Hemoglobin, vücuda oksijen taşıyan ve alyuvarlarda bulunan demirden zengin proteindir.
-Demir eksikliği anemisi riski en fazla olanlar arasında bebekler, küçük çocuklar, kadınlar ve iç organlarında kanama olan yetişkinler yer alır.
-Kan kaybettiğinizde demir kaybediyorsunuz demektir. Vücudunuzda kaybolan demiri yerine koyacak kadar yeterli demir depolanmamışsa demir eksikliği anemisi oluşur.
-Et, kümes hayvanları, balık, yumurta düzenli olarak tüketmiyorsanız ya da gebelik dönemindeyseniz demir gereksiniminiz artar.
-Beslenmenizde yeteri kadar demir olsa da vücudunuz bunu tam olarak ememiyor olabilir. Bu geçirilmiş bir bağırsak ameliyatına veya Crohn hastalığı, Çölyak hastalığı gibi bağırsak hastalıklarına bağlı olabilir.
-Midedeki asidi azaltan ilaçlar da demir emilimini bozabilir.
-Bebeklerin ve küçük çocukların büyüyüp gelişebilmeleri için büyük miktarda demire gereksinimleri vardır.
-Çok fazla inek sütü içen çocuklar demir eksikliği anemisi riski altında olabilirler. Sütün aşırı miktarda tüketilmesi ayrıca çocuklarda demir emilimini olumsuz yönde etkileyebilir.
-Kanlarında kurşun(Ağır Metal) bulunan çocuklar da demir eksikliği anemisi riski altında olabilirler. Kurşun vücudun hemoglobin yapabilme yeteneğini azaltabilir.
-Kadınlar aylık menstruasyon (âdet) kanamaları sırasında gerçekleşen kan kaybından dolayı.
-Hamile kadınların yaklaşık yarısında demir eksikliği anemisi görülür. Bu durum erken doğum ve düşük doğum ağırlıklı bebek doğurma riskini artırabilir.
-Böbrek diyalizine giren kişilerde demir eksikliği anemisi oluşabilir. Bunun nedeni diyaliz sırasında kan kaybının oluşmasıdır. Ayrıca böbrekler alyuvar yapımı için gerekli olan hormondan yeteri kadar üretememektedir.
-Çok uzun bir süre, çok düşük yağ içeren beslenme uygularsanız. Ya da Yüksek lifli gıdalardan zengin besleniyorsanız. Aşırı miktarda lif alımı demirin emilimini yavaşlatabilir.
“DEMİR” Eksikliği Belirtileri;
-En sık görülen belirti halsizlik ve yorgunluk hissidir.
-Kansızlık ayrıca nefes darlığı; özellikle ayağa kalkıldığında baş dönmesi, baş ağrısı; ellerde veya ayaklarda soğukluk, deride, dişetlerinde ve tırnaklarda soluklaşma ve göğüs ağrısına da neden olabilir.
-Yeterli alyuvarlara sahip değilseniz kalbiniz, kanınızdaki azalan miktardaki oksijeni dolaştırabilmek için daha çok çalışmak zorunda kalır. Bu da aritmiye, kalpte üfürüme, kalp büyümesine ve hatta kalp yetmezliğine yol açabilir.
-Bebeklerde ve küçük çocuklarda anemi bulguları arasında iştahsızlık, gelişme ve büyümede yavaşlama ve davranış bozuklukları bulunur.
-Tırnaklarda kırılganlık, dilde şişme ve yaralar, ağız kenarlarında çatlaklar, dalakta büyüme ve sık enfeksiyonlara yakalanma